В Україні припиняють діяльність чотири кредитні спілки

20190526090329
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Чотири кредитні спілки в Україні припиняють діяльність за власною ініціативою.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

«Національний банк після розгляду заяв, поданих фінансовими установами, відкликав ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у кредитних спілок «Інвестиційний союз «Будова», «Ольвія», «Лепта» та «Інтер-інвест», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає пресслужба, відкликання ліцензії не позбавляє кредитну спілку обов’язку виконувати свої зобов’язання перед членами такої кредитної спілки. Члени кредитної спілки також мають виконувати свої зобов’язання перед кредитною спілкою. Зокрема, ті члени кредитної спілки, які мають заборгованість за кредитами, повинні розрахуватися у строки та в розмірі, що передбачені умовами договорів.

За даними пресслужби НБУ, повернення депозитних вкладів здійснюється за взаємною згодою сторін або не пізніше терміну, передбаченого відповідним договором, але кредитні спілки не є учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, тобто, держава не гарантує повернення коштів вкладникам у разі банкрутства кредитної спілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: