На Львівщині фіксують випадки повторного захворювання на коронавірус

dc7d7cb06e16a93747d1587496d64eea

На Львівщині зростає кількість пацієнтів з важким перебігом коронавірусу, а також випадки повторного захворювання.

Про це під час пресконференції розповів директор департаменту охорони здоров'я ОДА Орест Чемерис.

«Впродовж двох тижнів ми відзначаємо негативну динаміку, ця тенденція є показовою, перш за все по кількості госпіталізованих, звернень за медичною допомогою, а також по кількості викликів карет медичної допомоги з підозрою на коронавірус. Якщо два тижні тому ця цифра становила близько 40 виїздів, то зараз це 50-60 інколи і близько 70-и виїздів за добу. Також розуміємо,що зараз до цього доєднаються захворювання на ГРВІ. Вчергове хочу закликати всіх утриматися від проведення масових зустрічей та уникати скупчень людей, бо ми фіксуємо велику кількість неклінічних випадків. В першу чергу це вірусно-бактерійні пневмонії, які важко піддаються лікуванню», - розповів Орест Чемерис.

Крім цього, лікарі відзначають, що складний перебіг захворювання спостерігається у дедалі молодших пацієнтів.

«У нашій лікарні збільшується кількість хворих, перебіг захворювання стає важчим та тривалішим. Групи ризику не змінились – це старші люди, та пацієнти із супутніми хворобами. Але на сьогодні ми маємо тяжкі клінічні випадки у пацієнтів молодого віку – від 35 років. Причиною тяжкого перебігу в таких випадках є не вік, а саме наявність тих чи інших хронічних захворювань», - розповіла лікар-інфекціоніст 5-го відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Людмила Гринів.

За словами Ореста Чемериса, важчими стали і ускладнення внаслідок коронавірусу.

«Останнім часом спостерігаються клінічні прояви полінейропатій, неврологічна сторона починає давати клінічні ознаки, які ще місяць тому були поодинокими, але сьогодні їх є більше. Це зокрема збільшує відновлюючий період після стаціонару», - розповів Орест Чемерис.

Також на Львівщині фіксують випадки повторного захворювання на коронавірус.

«В області зареєстровано кілька повторних випадків захворювання на COVID-19. На щастя, їх не багато, вони поодинокі. Ми повинні розуміти, що навіть перехворівши коронавірусною інфекцією, не можна убезпечитися від повторного захворювання. Не можу сказати, що вдруге хвороба протікає легше», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, з минулої п’ятниці динаміка звернень за медичною допомогою погіршилася.

«Щоденно кількість госпіталізацій збільшується, ми повертаємося до цифри, яка не опускається нижче 120 і бачимо, що ті пацієнти, які звертаються є у важчому стані. Звичайно, що така ситуація вливає на рівень летальності. Зараз летальність у нас становить 2,7%, вона незначно вища ніж середня по Україні. Ми особливо відзначаємо, що у пацієнтів, які поступають з серцево-судинними  проявами часто діагностується коронавірус, то він призводить мікротромбування судин і це погіршує стан хворого», - додав Орест Чемерис у коментарі Дивись.info.

Нагадаємо, за минулу добу методом ПЛР підтверджено наявність коронавірусу у 200 мешканців Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: