У МОЗ хочуть збільшити тариф на надання екстреної медичної допомоги

фото швидка
фото з архіву

Національна служба здоров’я пропонує збільшити тариф на медичні послуги з надання екстреної медичної допомоги. Цей тариф буде враховувати надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з підозрою або встановленим COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба НСЗУ.

Відомство виплатило 25 центрам екстреної медичної допомоги 3,7 млрд гривень за надання допомоги пацієнтам за квітень-вересень, 1,3 млрд гривень – за надання допомоги хворим COVID-19 і з підозрою на нього за квітень-серпень.

У Нацслужби нагадують, що надання екстреної медичної допомоги є безкоштовним для пацієнта.

Йдеться про надання екстреної допомоги на місці події, під час транспортування пацієнта, що потребує медичного супроводу в медустанову або між ними і при особистому зверненні пацієнта, що перебуває в загрозливому для життя стані, в підрозділ ЕМП. Для отримання екстреної медичної допомоги пацієнту не потрібна декларація з лікарем або направлення від нього.

«У програмі медичних гарантій-2021 НСЗУ пропонує збільшити тариф на медичні послуги з надання екстреної медичної допомоги. Цей тариф буде враховувати надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з підозрою або встановленим COVID-19», – йдеться в повідомленні.

У НСЗУ звертають увагу, що через епідемію COVID-19 бригади екстреної допомоги виїжджають до пацієнтів з цією хворобою або з підозрою на неї в разі критичного стану у пацієнтів. Зазначено, що такі медбригади повинні отримати доплати до 300% окладу за роботу в умовах підвищеного ризику.

«Незалежно від того, підтвердився згодом у такого пацієнта діагноз COVID-19 чи ні. НСЗУ оплачує виїзд бригади «швидкої» до пацієнта як з підтвердженим захворюванням, так і з підозрою на нього», – додали у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: