У Румунії змінили правила перетину кордону для українців

112634

Румунія запровадила обов’язкову вимогу надавати результати ПЛР-тестів на коронавірус для мандрівників, які приїжджають з країн з високим рівнем зараження, серед них і Україна.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Mediafax.

Відтак, міністр охорони здоров’я Нелу Татару оголосив, що мандрівники, які приїжджають до Румунії на термін до трьох днів із країн з високим ризиком, можуть в'їхати в країну з негативним ПЛР-тестом, зробленим не пізніше ніж за 48 годин до поїздки.

Читайте також: Скільки у Львові коштує тест на коронавірус та кому його зроблять безкоштовно

Якщо мандрівники в’їжджають на триваліший термін, вони повинні пройти 14-денний карантин незалежно від наявності негативного тесту.

На восьмий день карантину можна зробити тест, і якщо він виявиться негативним, то карантин завершується достроково на десятий день.

Рішення набуває чинності від завтра, з 7 жовтня. До списку увійшли понад 50 країн, окрім України ризиковими вважаються також США, Франція, Британія, Іспанія, Молдова, Угорщина, Грузія.

Читайте також: Коронавірус у світі: за добу жертвами COVID-19 стали майже сім тисяч осіб

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 6 жовтня, в Україні зафіксовано 234584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4520 летальних, 103401 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4348 нових випадків. Загалом проведено 2423031 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2149 пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: