В Україні остаточно скасували книгу скарг

picture2_knigu-skarg-skaso_350920_p0

Наказ Міністерства економіки, що скасовує обов’язковість ведення Книги відгуків та пропозицій, набув чинності.

Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Мінекономіки.

У пресслужбі вважають, що скасування Книги скарг стало черговим кроком в напрямку дерегуляції, цифровізації бізнес-процесів та зменшення застарілих норм. За даними міністерства, на адміністрування Книги, яка знаходилася у кожному торговому відділі та у кожному залі закладу громадського харчування, підприємці були змушені витрачати понад 44 млн гривень щороку.

У Мінекономіки вважають, що ефективнішими та зручнішими інструментами контролю та захисту прав споживачів стануть відгуки через «гарячу лінію», електронне та класичне листування, чи соціальні мережі. Крім того, споживачі можуть звернутися до Держпродспоживслужби та її територіальних органів за захистом порушених прав як в паперовому, так і електронному вигляді.

Нагадаємо, що в березні 2019 році Уряд скасував обов'язкове ведення Книги відгуків та пропозицій. Проте вимоги та згадки про книгу скарг залишалися в низці нормативних документів, зокрема, наказах Мінекономіки. Сьогодні цей інструмент захисту прав споживачів скасований остаточно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: