В українські міста закуплять екологічний транспорт

транспорт
фото ілюстративне

Спільно з Європейським інвестиційним банком та активною міською владою Міністерство інфраструктури продовжує впровадження проекту «Міський громадський транспорт України І», який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і вже до кінця цього року міністерство планує укласти угоду з ЄІБ щодо реалізації другої частини проекту – «Міський громадський транспорт ІІ».

Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій за підсумками зустрічі з віце-президенткою ЄІБ Ліляною Павловою.

Зустріч відбулась у рамках 22-го Саміту Україна-ЄС, що наразі проходить у Брюсселі, передає пресслужба міністерства.

«Завдяки проекту «Міський громадський транспорт України І»  у різних містах по всій країні зараз оновлюються тролейбусні, трамвайні та автобусні парки, замінюється застарілий громадський транспорт на новий – більш зручний, екологічний та сучасний. Ми, у свою чергу, ініціювали продовження цього важливого для наших міст проекту. І я вдячний, що європейська сторона підтримала нас у цьому. Зараз ми тісно співпрацюємо з консультантами проекту щодо підготовки відповідної документації. І сподіваємось вже наприкінці цього року укласти угоду, щоб починати втілювати його у життя», - зазначив очільник міністерства.

За його словами, цього разу проект «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроекти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: