Сервісні центри МВС розпочали видачу зелених номерів (фото)

120930256_1929384953869905_5307126796503405350_o
Фото: Сервісний центр МВС України

З вівторка, 6 жовтня, сервісні центри МВС розпочали видачу «зелених номерів».

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Відтепер електричний автотранспорт зможе паркуватися на спеціально відведених машиномісцях, матиме безперебійний доступу до зарядних станцій.

Також зможе користуватися перевагами дорожніх знаків «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

Окрім того, ці номерні знаки, хоч і «зелененькі», все ж будуть розпізнаватися навіть камерами, що працюють в чорно-білому режимі.

Фото: Сервісний центр МВС України

«Електромобільна спільнота, сьогодні ваш день! Дефілюйте із задоволенням на дорогах міст. А сервісні центри МВС із радістю потурбуються, аби ваші електрокари завжди мали «зелененькі», – повідомили в МВС.

Нагадаємо, в проєкті закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів» № 10405 від 27.06.2019 було передбачено введення в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів. Відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів і інших типів електричного транспорту.

У номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y* електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: