Україна та ЄС підписали угоди майже на 400 мільйонів євро

єс

У Брюсселі під час 22-го Саміту Україна – ЄC було підписано низку двосторонніх документів між урядом України та організаціями Євросоюзу.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

Мета угоди – сприяти залученню допомоги ЄС для підвищення стійкості України, зокрема до гібридних загроз і дестабілізаційних ситуацій на кшталт пандемії covid-19, а також збільшення потенціалу України з розбудови миру.

Загальний внесок ЄС у межах угоди становить 30 млн євро.

Угода з ЄК про фінансування заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України».Мета угоди – допомога ЄС для зміцнення демократії в Україні.

Загальний внесок ЄС у межах угоди – 20 млн євро.

Угода з ЄК про фінансування заходу «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні». Мета угоди – розробка та реалізація політики й заходів, які ефективно підтримують перехід до кліматично нейтрального, чистого, ресурсоефективного та безпечного енергопостачання й споживання; підтримка пом’якшення змін клімату за рахунок скорочення викидів парникових газів та речовин, що руйнують озоновий шар; стимулювання переходу до чистої та кругової економіки.

Загальний внесок ЄС у межах угоди становить 10 млн євро.

Угода з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про фінансування проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Метою угоди – залучення допомоги ЄІБ для фінансування заходів, спрямованих на вдосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні.

Загальний внесок ЄІБ у межах угоди становить 300 млн євро.

Гарантійна угода з ЄІБ «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)». Мета угоди – забезпечити закупівлю сортувального обладнання та створення трьох сортувальних об`єктів (зокрема, будівництво хабу у Львові) та 22 сортувальних депо загалом (зокрема, будівництво депо в шести містах), впровадження систем автоматичного відстежування пересування вантажів.

Загальний обсяг коштів відповідно до оцінок експертів ЄІБ становить 30 млн євро.

Фінансова угода «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)».
Мета угоди – за рахунок кредиту модернізувати логістичну мережу шляхом будівництва трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо та відповідної ІТ-інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: