У Львові збудують ще два дитячі будинки сімейного типу

прийомна сімя

45 дітей, які потребували піклування і турботи, мають своїх батьків та помешкання. Адже в місті функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються ці діти. Найближчим часом місто планує створити ще 3 таких будинки сімейного типу, - повідомляють у Львівській міській раді.

Будинок сімейного типу залишається пріоритетною формою сімейного влаштування дітей, оскільки дає можливість дітям з великих родинних груп спільно зростати, — кажуть в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР. Тож зараз в роботі - будівництво двох дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) у Шевченківському районі міста. Окрім того, планують створити ДБСТ і у Винниках.

Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації - до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Довідка

Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім'я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку — не більше 10, враховуючи рідних. Батьки-вихователі - особи, які беруть на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: