У МОЗ прогнозують жорсткий карантин за два тижні до «повного заповнення» ліжок

хорі корона
Фото ілюстративне, з вільних джерел

В Міністерстві охорони здоров'я прогнозують введення жорсткого карантину за два тижні до того, як всі ліжка, призначені для інфікованих, будуть заповнені.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, - повідомляє  «Українська правда».

За словами Ляшка, зараз МОЗ має прорахувати, яка кількість хворих на день протягом 1-2 тижнів призведе до стовідсоткового заповнення ліжок. Він також додав, що в Україні немає другої хвилі епідемії коронавірусу, адже в нас не завершилась і перша.

«Два тижні — це інкубаційний період, в середньому. Тоді, я як санітарний лікар буду говорити: дивіться, ми вийшли на цю цифру, у нас залишилося 2 тижні, й у нас іншого виходу нема, окрім як запроваджувати жорсткі карантинні обмежувальні заходи», ㅡ пояснив Ляшко.

Він зазначив, що зараз в Україні готують потенційних 50 тисяч ліжок для заражених коронавірусом. З них — 12 440 ліжок з уже підведеним централізованим киснем, але уряд планує забезпечити киснем 80% ліжок.

За минулу добу Україна знову побила свій рекорд щоденних захворювань, діагноз підтвердили у ще 5 397 людей. Найбільше хворих за добу виявили у Харківській області (576), Києві (422), Одеській (367) та Сумській (312) областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: