Завантаженість ліжок у «коронавірусних» лікарнях Львівщини перевищила 50%

DvHnKYZXBh6O5l4Tecaa

Уже другу добу завантаженість ліжок у лікарнях Львівщини, що приймають хворих з коронвірусом перевищує 50%.

Уже другу добу завантаженість ліжок у лікарнях Львівщини, що приймають хворих з коронвірусом, перевищує 50%.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, впродовж останніх двох тижнів медики фіксують негативні тенденції щодо госпіталізації хворих, їх кількість зростає, а перебіг хвороби стає дедалі складнішим.

«Станом на ранок 1297 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. Пацієнти поступають важкі, із складними формами вірусно-бактеріальних пневмоній. Щоденна кількість тих, які потребують госпіталізації, коливається в межах 130 осіб. Завантаженість ліжок другу добу перевищує 50%. Станом на ранок вона становить 50,2%. Тому тенденції є тривожними. Але говорити про брак ліжок із кисневою підтримкою передчасно. Ситуація напружена, але контрольована, попри те, що має ознаки погіршення», – розповів Орест Чемерис.

Також щодня зростає кількість виїздів бригад швидкої допомоги до осіб з підозрою на COVID-19.

«За попередню добу було майже 60 викликів. Тому медики вкотре закликаю дотримуватись карантину та не нехтувати засобами індивідуального захисту», - додав директор департаменту.

Водночас ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію серед медиків області стабільна. Відсоток тих, хто одужав, вже перевищив позначку 80.

«Якщо порівняти ситуацію, яка була на початку карантину і зараз, то сьогодні серед медичних працівників спостерігаються поодинокі випадки захворювання. Немає масового зростання. В області вже понад 80% медиків, які захворіли на коронавірусну хворобу, одужали й повернулись до виконання своїх обов’язків», – розповів Орест Чемерис.

Також за минулу добу на Львівщині провели більше 1600 ПЛР-тестувань та понад півтори тисячі досліджень методом імуноферментного аналізу. У холодильниках лабораторного центру зразків не залишилось і затримок із тестуваннями нема.

«Максимальні потужності при взаємодії  всіх лабораторій, зокрема приватних – понад 2 тисячі методом ПЛР і стільки ж методом ІФА», – розповів директор департаменту.

Крім цього, за його словами, усі медичні заклади Львівщини уже уклали договори з НСЗУ на перехідне фінансування. Близько половини закладів кошти уже отримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: