У львівському парку висадили понад 400 дерев

12126608215592933142580763734999059506815551n-ace14a2c
Фото: ЛМР

«Дихай, місто». Під таким гаслом сьогодні в парку «Високий Замок» провели загальноміську акцію з висадки дерев.

Міський голова Львова разом з дружиною та дітьми, учасники бойових дій зі своїми рідними, пластуни та всі охочі мешканці прийшли садити дерева — дуби, буки, модрини. Акцію приурочили до Дня Захисника, повідомляють у ЛМР.

«В нас кожен посадив по два дерева, а взагалі сьогодні у Львові стало на 400 дерев більше -дубів, буків, модрин. Тут дуже класне товариство, тут і пластуни, і скаути, і хлопці, які пройшли війну. Насправді, мешканці дуже сильно переживали, коли почали готувати цю ділянку для висадки дерев — думали, що буде якась будова. Але коли приїхали висаджувати дерева, то мешканці вийшли і самі долучилися. Все красиво, рядочками — молодці», — зазначив у коментарі мер Львова Андрій Садовий.

«Для мене це честь — посадити дерево разом з ветеранами і разом з дітьми», — додала Катерина Кіт-Садова.

Акцію приурочили до Дня Захисника, тож до події долучились і працівники Центру надання допомоги учасникам бойових дій, і працівники Центру «Фенікс».

«Ми сьогодні посалили із сім'єю і модрину, і бук, і дуб. Брюховецьке лісництво нам надало таку благодійну допомогу для того, щоб ми озеленили місто, і дуже дякуємо, що наші ветерани, наші містяни, гості міста приєдналися до цієї великої акції. Під час негоди тут звалило дерева, і це все потрібно було прибрати і подарувати місту такий прекрасний захід, подарувати трішки тепла і добра. Ці дерева будуть тішити нас, коли ростимуть, а коли виростуть — тішитимуть наших дітей, внуків і правнуків. Це робота на багато десятиліть і століть для нашого майбутнього», — розповіла після висадки дерев Тетяна Науменко, офіцерка Збройних сил України, радниця міського голови Львова.

Після висадки дерев, усіх учасників акції пригостили бограчем.

До слова, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, Україна відзначатиме День захисника та 78-му річницю створення Української повстанської армії. З цієї нагоди у Львові підготували чимало тематичних заходів, які триватимуть упродовж тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: