У МОН хочуть знову перевести усі школи на дистанційну освіту

16_main
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет просить організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

Про це він написав у своєму Telegram.

«Міносвіти спільно з МОЗ постійно моніторять ситуацію з поширення коронавірусної хвороби, зокрема і в закладах освіти. Прохання не тільки як керівника Міністерства освіти і науки, а як батька – знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для наших дітей. Знаю і розумію, що питання організації навчання вирішують на місцях. Важливо, щоб у такій непростій ситуації центральна та місцева влада діяли спільно. Тому дуже прошу дослухатися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО», – мовиться у повідомленні.

Він наголосив, що наразі найголовніше – «не допустити стрімкого поширення коронавірусу та зберегти здоров’я людей».

Яу інформує УНІАН, нардеп і голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький в ефірі програми “Право на владу”, наголосив, що зважаючи на значну кількість хворих коронавірусом, усі школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання.

За його словами, найближчим часом необхідно змінювати постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", бо ВООЗ уже змінила критерії введення карантину та зонування.

Подібну думку ще на початку вересня висловила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська. В ефірі цієї ж програми експерт зазначала, що всіх учнів варто перевести на онлайн-навчання, щоб запобігти перебігу стрімкого захворювання.

Коронавірус в Україні і карантин у школах: що відомо

  • За останню добу коронавірус виявили у 311 дітей. За весь час пандемії в Україні захворіли 16 142 дитини.
  • Українська інфекціоністка Світлана Куніцина зазначила, що, швидше за все, школи та садочки вже у листопаді закриються на карантин. Лікар запевняє, що попри те, що діти хворіють в легкій формі на COVID-19, вони все ж можуть переносити інфекцію, а це може призвести до масових заражень та закриття закладів освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: