Ситуація з Сovid-19 критична: МОЗ готується розгорнути мобільні госпіталі

2488306
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Міністерство охорони здоров'я готове розгортати мобільні госпіталі в населених пунктах, де можлива нестача ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус COVID-19.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Є локальні населені пункти й адміністративні території, в яких заповненість ліжок зростає досить швидко, тому там потрібні тимчасові мобільні госпіталі та мобільні бригади, які надаватимуть медичну допомогу хворим", - сказав він.

Як пояснив головний санлікар, простіше розгорнути госпіталь і привезти медичного працівника, ніж всіх транспортувати десь за межі області або до іншого обласного центру.

"У нас зараз вже є повний кошторис і наявне обладнання, ліжка на укомплектування тимчасового госпіталю на 500 ліжок. Зараз ми визначили локації, де це може бути пріоритетним, які, я думаю, найближчим часом будуть розгортатись, якщо не буде стабілізації епідемічної ситуації", - повідомив Ляшко.

Як повідомляє УП, за числом підтверджених випадків коронавірусу 9 жовтня Україна посіла 10 місце серед інших країн світу.

Позаду України опинились Бельгія та Польща, де також фіксують рекордне зростання хворих.

Окрім того, 10 місце наша країна тримає і за числом летальних випадків у п’ятницю.

 

За кількістю зареєстрованих випадків захворювання за час пандемії Україна посідає 25 місце – понад 256 тисяч, за числом жертв – 32 місце.

"Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії. І навіть медичні системи розвинених європейських країн не витримували навантаження, всі ми бачили ті шокуючі кадри", - каже Степанов.

За його словами, якщо українці масово не почнуть дотримуватися встановлених правил, то медична система країни може не витримати навантаження.

"Якщо ми і далі будемо ігнорувати правила протиепідемічної безпеки, то ситуація швидко вийде з-під контролю", - застеріг міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: