Нове дослідження показало, скільки днів коронавірус живе на поверхні телефону

корона те6л

Коронавірус живе до 28 днів на склі, нержавіючій сталі і банкнотах. Це виявили аналітики дослідницького центру уряду Австралії. Їх робота опублікована у журналі Virology Journal.

Коронавірус живе до 28 днів на склі, нержавіючій сталі і банкнотах. Це виявили аналітики дослідницького центру уряду Австралії. Їх робота опублікована у журналі Virology Journal, - йдеться на «Українськіій правді».

Вчені спеціально обрали для дослідження предмети, які найбільш поширені в громадських місцях, таких як лікарняні палати і громадський транспорт, а також те, до чого ми найчастіше торкаємося протягом дня – мобільні телефони і банкноти. Їх протестували при температурі 20°C, 30°C и 40°C.

«Ці результати показують, що SARS-CoV-2 може залишатися живим і заразним протягом більш тривалого часу, ніж це вважалося до цього», – йдеться у дослідженні.

Вчені виявили, що чим більше нагрівали матеріал, тим більше це впливало на термін «живучості» віруса.

Дослідження показало, що вірус, який нагрівали до 20°C на склі, пластикових купюрах, нержавіючій сталі, паперових грошах, був активний 28 днів по тому. Але на матеріалах із бавовни лише 9 днів.

На нержавіючій сталі, пластикових банкоматах і склі нагрітих до 30°C термін «живучості» вірусу скорочується до 7 днів, і до 3 днів на бавовняній тканині.

При 40°C вірус зберігався значно менше, до 48 годин, включаючи всі поверхні, крім бавовни на якій не було ніяких слідів вже після 24 годин.

Ці результати заперечують висновки попередніх досліджень, опубліковані в журналі Lancet, тоді вважали, що вірус може жити до 6 днів на поверхнях з нержавіючої сталі або пластику і до 3 днів на банкоматі і склі.

Для перевірки живучості SARS-CoV-2 п'ять мікролітрів вірусної культури за допомогою піпетки наносили на різні поверхні при відносній вологості повітря близько 65%.

Так вчені з'ясували, що коронавірус більш стійкий на гладких поверхнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: