Українка створила новий засіб контрацепції

BD252909-A7C8-4F9F-8A1D-D1CA4349F8CD_w1023_r1_s

Українка Поліна Лішко отримала престижну американську нагороду MacArthur. Вона винайшла новий негормональний засіб контрацепції для жінок.

Як повідомляє «Голос Америки», Лішко розробила препарат, який впливає на сперму та не дозволяє сперматозоїдам запліднити яйцеклітину.

У його основі – використання рослинних компонентів. Зазначається, що, крім жіночих котрацептивів, її дослідження дозволять створити й нові контрацептиви для чоловіків, а також унісекс-контрацептиви.

до слова, науковиця не просто отримала престижну нагороду. Їй також виділять 625 тисяч доларів фінансування досліджень впродовж наступних 5 років.

«Стипендія MacArthur змінює життя. Це величезний поштовх не лише для мене, але й для моєї команди. Адже це демонструє визнання важливості репродуктивної фізіології», – коментує Лішко.

До слова, науковиця є професоркою молекулярної та клітинної біології. Разом із чоловіком Юрієм Кірічком, Поліна працює в університеті Берклі у Каліфорнії.

Подружжя навчалося Інституті фізіології імені Богомольця, що в Києві, і згодом переїхало до США.

Вони зазначили, що тамтешні університети сприяють теоретичним дослідженням та дозволяють поєднувати їх з прикладною наукою. Саме це дозволило їм здійснити важливий внесок у світову науку.

Читайте також: Оголошено лавреатів Нобелівської премії з економіки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: