3-річна дівчинка, яка мала ускладнення після коронавірусу, почала сама дихати

дит

Дівчинка, які від вересня лежала в реанімації з ускладненням після коронавірусної інфекції, почала самостійно дихати.

Про це повідомили у Львівській Обласній Дитячіц Клінічні Лікарні Охматдит.

«Наша дівчинка, яка від вересня лежить у нашій реанімації з важкою ковідною пневмонією, сьогодні зранку задихала самостійно! Лікарі її зняли з апарата ШВЛ», - йдеться в дописі.

«Дитина дає собі раду з диханням сама. Від 8 ранку дівчинка дихає сама. Є позитивна динаміка від серцево-судинної і дихальної систем. Вона справилася з важкою пневмонією. Ще продовжуємо кисневу терапію», - розповіла завідувачка реанімаційного відділення лікарні Віра Приймакова, яка весь цей час разом з великою командою медпрацівників нашої лікарні, а також зовнішніх консультантів,опікувалася маленькою пацієнткою.

Такого маленького пацієнта на ЕКМО в Україні ще не було.
Кажемо усім, хто турбувався, здавав кров для нашої манюні - не хвилюйтесь, дитина ще трохи побуде у нас, вона потребує деяких дообстежень і реабілітації», - зазначили в ОХМАТДИТІ.

Нагадаємо, це перший випадок на Львівщині, коли дитину через ускладнення COVID-19 довелося підключити до апарата штучної вентиляції легень. Дівчинка, в якої підтвердили коронавірусну інфекцію, перебуває в реанімації Охматдиту від 14 вересня.

Дитину відразу підключили до апарату ШВЛ через важку пневмонію.Три дні тому маленька пацієнтка завдяки небайдужим львів’янам отримала кров і тромбоконцентрат. Для допомоги дитині з зголосилося здати кров понад 40 людей, що стало рекорд у Службі крові на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: