Коли львівські школярі підуть на канікули

школа
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Канікули на Львівщині розпочнуться 19 жовтня і триватимуть до 30 жовтня.

Про це під час брифінгу розповіла провідна спеціалістка обласного департаменту освіти Львівської ОДА Леся Босак.

«Міністерство освіти рекомендувало почати канікули з 15 жовтня, але це лише рекомендація. Ми вирішили, що доцільно буде почати канікули з 19 жовтня. У нас є 1181 заклад загальної і середньої освіти всіх типів і форм власності. Станом на 12 жовтня, 9 закладів загальної і середньої освіти перебуває на онлайн-навчанні та на дистанційній формі навчання. Це невеликий відсоток від загальної кількості закладів, які ми маємо на сьогодні», - розповіла Леся Босак.

Нагадаємо, зараз на Львівщині 9 установ проводять навчання дистанційно.

«269 вчителів і співробітників шкіл хворі на коронавірус, а також 100 учнів», - розповіла Леся Босак.

За її словами, дев'ять установ середньої освіти з 1 187, що знаходяться в підпорядкуванні департаменту освіти ЛОДА, проводять навчання дистанційно: 5 з них в Сокальському районі, 2 - в Пустомитівському, і по одному в Мостиському та Кам'янка-Бузькому районах.

Також 183 класи знаходяться на самоізоляції.

Водночас, за словами директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ореста Чемериса, щодня в лікарні області надходять понад 120 пацієнтів з пневмоніями в стані середньої тяжкості і у важкому стані.

«Тенденції негативні і тривожні: у нас щодня понад 130 осіб госпіталізують з пневмоніями в тяжкому стані і в стані середньої тяжкості», - розповів він.

За його словами, лікарні, які проводять лікування хворих на коронавірус, заповнені на 53%.

Згідно з даними ЛОДА, за попередню добу було підтверджено 341 випадок захворювання на коронавірусну хворобу, проведено 1000 ПЛР-досліджень. Черг на ПЛР-тестування немає. Окрім цього, проведено понад 1600 досліджень методом ІФА.

Загалом, станом на ранок вівторка, 13 жовтня, в стаціонарах перебуває 1370 пацієнтів, це 53 % заповненості ліжкової мережі. У реанімаційному відділенні перебуває 180 пацієнтів, з них 38 на апаратах ШВЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: