На підвищення зарплат медикам лікарні отримали понад 1,3 млрд гривень

медики
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Національна служба здоров’я України вже перерахувала закладам понад 1,3 млрд грн на виплату підвищених зарплат медикам у вересні та у жовтні.

Проц е повідомляють у Національній службі здоров'я України.

«Оплати за додатковими договорами за вересень на суму понад 1,225 млрд грн отримали 1 515 медичних закладів. Також 141 заклад отримав оплати від НСЗУ вже й за жовтень – на загальну суму 101,8 млн грн», – повідомляють у службі.

Відтак, медичні заклади, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну допомогу, медичну реабілітацію та екстрену допомогу, отримують від Національної служби здоров’я України додаткове фінансування для підвищення зарплат медпрацівникам з 1 вересня.

З 1 вересня підвищено зарплати:

  • лікарям – на 70%;
  • фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50%;
  • молодшим медичним сестрам – на 25%.

Нагадаємо, згідно з рішенням Уряду, з 1 вересня зарплати медичним працівникам закладів спеціалізованої та екстреної медичної допомоги підвищено: лікарям – на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної заробітної плати та молодшим медичним сестрам – на 25% від мінімальної заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: