За період карантину в Україні більш ніж вдвічі збільшилась кількість безробітних

роб

За час дії карантину, який запровадили через епідемію COVID-19, кількість безробітних в Україні збільшилася на 53%. Усього без роботи понад 504 тисячі українців.Про це свідчать дані Центру зайнятості України в період з березня по вересень.

За час дії карантину, який запровадили через епідемію COVID-19, кількість безробітних в Україні збільшилася на 53%. Усього без роботи понад 504 тисячі українців.
Про це свідчать дані Центру зайнятості України в період з березня по вересень.

У центрі повідомили, що у серпні 2020-го кількість безробітних в Україні зросла на 121 тисячу, у порівнянні з серпнем минулого року. Тільки у трьох регіонах, Київській, Тернопільській та Луганській областях, кількість штатних працівників за рік зросла.

Водночас за період карантину серед працевлаштованих більше ніж удвічі збільшилася кількість працівників, яких відправили у відпустку без збереження зарплатні, та на 34% зросла кількість тих, кого перевели на неповний робочий день.

Найгіршою ситуацією була у квітні, Центр зайнятості звітував про максимальну кількість зареєстрований безробітних (майже 150 тисяч), та найнижчу кількість відкритих вакансій та працевлаштованих.

Під час карантину українці почали масово звертатись до Центру зайнятості. Кількість тих, хто звернувся по допомогу за цей період, збільшилась на 91%, у порівнянні з 2019-м роком. Так, у ДЦЗ зареєстрували 50 тисяч дзвінків та майже 9 мільйонів відвідувань сайту центру.

Що робити безробітнім?

Державний центр зайнятості пропонує українцям допомогу з часткового безробіття. Зазвичай, для цього впродовж 90 днів після втрати роботи, можна звернутися до центру, подати пакет документів та підписати договір про допомогу. Проте зараз в умовах карантину заявку на допомогу по безробіттю можна оформити через «Дію», не виходячи з дому. Для цього необхідно зареєструватись у державній системі та мати електронний підпис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: