Сьогодні у Львові відзначають День захисника України (фото)

україна

Сьогодні, 14 жовтня, у Львові відзначають День захисника України та 78-му річницю створення Української повстанської армії.

Зокрема у середмісті відбулася виставка військової техніки різних часів, а також показали, як виглядали українські захисники у різні часи.

«Сьогодні у нас велике свято, і, слава Богу, що це свято стало і святом Захисника України. Бо раніше нам нав’язували чужі ідеології, чужі історії і чужі свята. Тепер ми маємо своє свято, започаткове ще від часів козацтва. І, власне, сьогодні ми представляємо захисників України різних епох – від княжої доби до воїнів, які стоять перед нами сьогодні. Це все захисники України, які виборювали нашу державу у різні часи. Тут можна побачити ті відзнаки, які підтверджують, що у ХХ столітті українська держава була – від збройних сил УНР, Січових стрільців, УГА і до УПА. Але наша історія поринає далеко углиб віків – до скіфів, сарматів, трипільської культури, княжої доби і козаччина», – сказав Тимур Баротов, ветеран російсько-української війни, капітан II рангу запасу ВМС ЗС України.

Він зазначив, що саме козацька держава показала, наскільки у нас є чітка історична та демократична спадковість.

І додав, що не треба забувати, що Україна морська держава.

«Бо якщо ми будемо користатися саме цими привілеями морської держави, Україна буде мати набагато більші перспективи свого розвитку. Але все це нас чекає попереду, бо спочатку нам треба перемогти у війні із заклятим ворогом, з яким ми боролися у всі епохи і всі часи – з Московською імперією. І коли ця перемога настане, а я в цьому не сумніваюся, тоді всім зможу побажати миру. Бо мир без перемоги не буває», – зазначив Тимур Баротов.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: