У бюджеті-2021 збільшать витрати на соцзахист

сім'я
Фото ілюстративне, з вільних джерел

У проєкт держбюджету-2020 заклали 322,8 млрд грн витрат на соціальний захист, що на 5,7 млрд грн більше порівняно з 2020 роком.

Про це розповів заступник міністра фінансів Роман Ермолічев, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Останнім часом в ЗМІ різні «телеексперти» розповідають про урізання соціальних витрат в проєкті бюджету-2021. Хочу розвіяти ці міфи й наголосити, що в Мінфіні передбачили в документі достатній рівень соціального захисту в умовах пандемії.

Досить переглянути основні статті витрат на фінансування пільг, житлових субсидій, соціальних і пенсійних виплат. І переконатися, що в більшості випадків ці показники вищі, ніж в поточному році », — сказав Ермолічев.

Заступник міністра зазначив, що зростання прожиткового мінімуму в 2021 році відбудеться вищими темпами, ніж показник прогнозного індексу споживчих цін. Він виросте на 9,3%.

За словами Ермолічева, для виплати державних соціальних допомог та компенсацій в 2021 році передбачено 67,5 млрд грн (+6,2 млрд).

За рахунок цих коштів 320 тисяч сімей отримають одноразову частину допомоги при народженні дитини та усиновленні, а 965 тисяч сімей — щомісячну частину допомоги. Крім того, буде надано майже 296 тисяч «пакунків малюка».

Передбачені також кошти на допомогу багатодітним і малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, сім'ям з дітьми з інвалідністю. Крім того, буде надано майже 296 тисяч «пакунків малюка».

У видатках бюджету-2021 передбачать 36,6 млрд грн на оплату житлово-комунальних послуг. У 2021 році Мінсоцполітики планує надати пільги і житлові субсидії майже 5 млн домогосподарств.

Нагадаємо, 14 вересня Кабмін схвалив проект держбюджету України на 2021 рік.
Проєкт документа передбачає зростання економіки на рівні 4,6% та інфляцію в 7,3%. Доходи в держбюджеті на наступний рік плануються на рівні 1071 млрд грн (+92,3 млрд грн в план 2020 року); витрати — на рівні 1350 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: