ЄС запровадив санкції проти Росії через отруєння Навального

санкції

Європейський Союз запровадив санкції проти шести посадовців РФ та Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технологій через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляється в Офіційному віснику ЄС.

Отже, санкції стосуються директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортникова, заступника голови Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, голови управління Кремля щодо внутрішньої політики Андрія Яріна, уповноваженого представника Путіна в Сибіру Сергія Меняйла та двох заступників міністра оборони Олексія Криворучка та Павла Попова.

Йдеться, зокрема, про заборону на в'їзд до країн Євросоюзу та «замороження» активів на території Європейського союзу.

Також, санкції запровадили проти російського бізнесмена Євгена Пригожина, якому закидують причетність до Приватної військової компанії Вагнера. Окрім цього, він надає підтримку цій компанії в Лівії, а це загрожує миру та безпеці в країні, тому ЄС ввів санкції.

Нагадаємо, 20 серпня російського опозиційного політика Алєксєя Навального госпіталізували у реанімацію з отруєнням. Його під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів. Невдовзі він упав у кому.

Натомість, німецький уряд заявив, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи «Новічок».

Німецькі ЗМІ з посиланням на джерела серед причетних до розслідування повідомили, що Навального отруїли покращеним типом цього нервового агента, від якого він мав померти ще в літаку. Пізніше лабораторії у Франції і Швеції підтвердили отруєння Навального нервовим агентом з групи «Новічок». Низка лідерів країн та глави МЗС країн G7 вимагають від Росії негайно прояснити, хто несе відповідальність за отруєння Навального, і покарати винних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: