До Держземкадастру внесли відомості про нормативну грошову оцінку земель на Львівщині

земля
Фото ілюстративне

У процесі внесення відомостей до Державного земельного кадастру, цього року, щодо адміністративно-територіальних одиниць, внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 141 населених пунктів Львівської області.

Про це інформує пресслужба відомства.

Також цього року землевпорядниками організовано та завершено роботи з коригування (оновлення) нормативної грошової оцінки земель 143 населених пунктів Львівської області.

Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської облради, взаємодії Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з місцевими радами в частині погодження сесіями технічної документації та прийняття радами відповідних рішень.

«Щорічно наші працівники організовують роботи з її оновлення, і, там де це необхідно, відповідно до законодавства, проводять заходи з підготовки землевпорядної документації. Ця робота координується та здійснюється фахівцями Держгеокадастру в інтересах громад, адже після оновлення нормативної грошової оцінки земель зростають надходження до місцевих бюджетів»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Загалом, станом на 1 січня 2020 року, потребувала оновлення оцінка земель у 679 населених пунктах Львівської області. Станом на 1 жовтня  2020 року проведено нормативну грошову оцінку земель 122 населених пунктів, укладено 443 угоди на виконання цього виду робіт, у виконавців в роботі перебуває 307 цих документацій, на затверджені в місцевих радах 76 документацій та 33 на державній експертизі.

Ще у 51 населеному пункті відбувається зміна меж, після їх затвердження місцевими радами буде розпочато роботи з розробки нормативної грошової оцінки.

Наступного, 2021 року, потребуватиме оновлення оцінка земель у 804 населених пунктах Львівщини, відповідно до Довідника показників НГО земель населених пунктів.

Довідка

Нормативна грошова оцінка земель є базою для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Згідно чинного законодавства нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років.

Формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюється територіальними органами Держгеокадастру безоплатно у строк, що не перевищує трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви. Передбачена можливість on-line замовлення такого витягу за допомогою публічної кадастрової карти через офіційний веб-сайт Держгеокадастру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: