Скільки буде коштувати встановлення «зелених номерів»

zeleni-nomera
Фото ілюстративне. Джерело: Прямий

Власникам електротранспорту почали видавати спеціальні номерні знаки зеленого кольору, оформлення яких коштуватиме 600 грн.

Про це розповів радник віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин у програмі «Офіційна розмова» на телеканалі «ДОМ».

«Можу сказати, що у нас електромобілів зараз більше, ніж у Росії і Польщі разом узятих. Понад 30 тисяч. Вони дуже популярні в містах як перша машина, як друга машина. Тому що за день ти проїжджаєш 30, 40, 50, 100 кілометрів максимум. А коштує це копійки, у порівнянні з бензиновим двигуном», – зазначив він.

За словами Рябчина, електромобілі мають низку переваг – дозвіл їздити по смузі для громадського транспорту, на парковках із зарядним пристроєм їм мають поступатися місцем, і ще багато інших пільг і знижок.

При цьому зелені номерні знаки зчитують навіть чорно-білі камери відеоспостереження.

Рябчин нагадав, що закон, який регламентує ці нововведення, був ухвалений ще рік тому, проте потрібен певний час, щоб привести ці зміни у відповідність із європейським законодавством та внести їх у таблиці автомобільних кодів і міжнародних номерних знаків.

«Коштує заміна з оформленням усіх реєстраційних документів і виготовленням самого номерного знака 600 гривень, як мені сказали в сервісному центрі МВС», – зазначив радник віцепрем’єра.

На його думку, майбутнє – за електромобілями й електробусами, адже вони економніші, а головне – екологічніші. За словами чиновника, в деяких європейських країнах уже з 2025 року до центру міст пропускатимуть лише електрокари.

«Так, можливо, спочатку машина буде трохи дорожче коштувати, але от ціна володіння, коли ти цілий день їздиш, становитиме 5 гривень, 10 гривень, а це значна економія. До того ж не забуваємо про екологію», – сказав Рябчин.

До слова, у номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й — лише латиницю. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y* електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.

Уряд підтримав законопроєкт МВС щодо зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів. За підрахунками експертів, номерні знаки можуть здорожчати в шість разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: