«У Львові немає елементарного контролю за якістю ліків», – дитячий хірург Галина Курило, кандидатка від «Слуги Народу»

121672407_2678308509147869_2849366504017788431_n

Хірург Галина Курило, кандидатка від партії «Слуга Народу» до Львівської міської ради – 5-й номер у списку партії Шевченківського району – очолює одне з найважчих відділень дитячої хірургії у Львівській дитячій лікарні, що на вул. Пилипа Орлика.

На запитання, чому йде у політику Галина Курило відповідає так: «Чи не кожного дня я віч-на-віч зустрічаюсь з батьками, які готові віддати життя заради своїх дітей. І треба діяти вже, тієї ж миті, невідкладно. Одразу постає маса перепон. Починаючи від занедбаностінашої медицини і закінчуючи беззахисністю хворих. При цьому це системні проблеми, причини яких найчастіше перебувають за межами суто медичної сфери. Тому я йду в політику як кандидат від партії влади. Я знаю, що треба зробити у Львові та й в Україні загалом, щоб якість медичної допомоги дітям була найвищою. Просто немаєчасу на політичні суперечки. Знаєте, деякі зміни слід було зробити ще вчора».

Зокрема, Галина Курило наголосила: «У європейському Львові відсутні цілі сегменти медичних послуг.Бракує розуміння різкого погіршення міської екології. Нема елементарного – контролю за якістю ліків та продуктів для дітей, не кажучи вже про інше».

Хірург Галина Курило багато навчалась за кордоном, бачила на власні очі, як працюють тамтешні лікарі,на якому обладнанні, за якими методиками. Попри це вона переконана, що збудувати здорову медицину для львів’ян, щоб кожен, хто відвідує поліклініку чи лікарню, почувався захищеним.Це цілком досяжна мета.

Ставши депутатом Львівської міської ради, Галина Курило хотіла б реалізувати амбітний проєкт, який мав би величезне значення для всієї України. «За 29років незалежностіми так і не спромоглися створити таку галузь медицини, як дитяча трансплантологія.Наші пацієнтишукають порятунку за кордоном, щораз збираючина це величезні кошти Але ж у нас є все для того, щоб відкрити такі ж трансплантологічні центри».

«Я люблю свою роботу, своїхпацієнтів, свій Львів. Мені боляче чути, як 7-річні діти обговорюють, в яку країну найкраще переїхати.Ми повинні навчитись бачити на п’ять, на десять років наперед, і тоді ми зрозуміємо, якщо ми прагнемо щось змінити бодай у Львові, то на розмови не залишилось часу, тільки професійна робота», – це слова відомого львівського дитячого хірурга Галини Курило, кандидатки від партії «Слуга народу» до Львівської міської ради – 5-гономера списку партії «Слуга Народу» в Шевченківськомурайоні.

 Довідка.

Курило Галина Василівна народилась у Львові 1967 року. Закінчила Львівський медичний університет. Кандидатка медичних наук. Працює із 17-и років. Спершу – якмедичнасестра, тепер – хірург, завідувачка другого хірургічного відділення – відділення хірургії новонароджених та корекції вроджених вад розвитку Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Відділення є потужним центром хірургії новонароджених в Україні. Лікарі під керівництвом Галини Курило оперують складні і навіть унікальні випадки, і успішно справляються з їх лікуванням.

З 2003 року Галина Курило – членкиня Європейської асоціації дитячих хірургів. У 2005 роціпройшла курси стажування з хірургії вроджених вад у дитячій клініці СНОР (Філадельфія, США).Неодноразово проходила стажування з хірургічної гепатології та трансплантології печінки у клініці Sent-Luc (Брюссель, Бельгія).

Галина Курило оперує надточними 3-міліметровими інструментами вроджені вади у дітей масою тіла 650-700 грамів.

За найкращими зразками європейських клінік у липні 2016 року за ініціативи Галини Курило у відділенні створили палату інтенсивного спостереження в до- та післяопераційному періоді. Палата повністю обладнана системою персонального моніторингу із можливістю цілодобового відстеження життєвих функцій пацієнта, кожен з яких контролює дихання, тиск, пульс, температуру тіла і так далі.

За останні 5 років Галина Курило допомогла порятувати 50 маленьких українців, що потребували трансплантації печінки. Організувала перший в Україні супровід трансплантованих пацієнтів на рівні європейський протоколів. Щомісяця ці діти здають аналізи – для них Галина Курило і її відділення стали рідними.

При підготовці матеріалу використані  дані Фейсбук-сторінки «Медична еліта Західної України».

*політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: