На Жовківщині висадили вісім з половиною гектарів нових дерев

_1602939676_613x321.5737704918_3_0
Фото: ЛОДА

Волонтери, ветерани російсько-української війни, представники влади та всі охочі висадили саджанці сосни, ялини, дуба звичайного і модрини у межах всеукраїнської акції «Мільйон дерев за 24 години».

Нею Україна долучається до загальносвітової ініціативи з висадження дерев, повідомляють у ЛОДА.

«Така акція в нашому районі вже шостий рік поспіль. Ми взагалі вважаємо, що акція «Мільйон дерев» почалася саме з Жовківщини. До мене 6 років тому зателефонував Ігор Дулин і сказав, що кільканадцять його друзів та волонтерів приїдуть садити ліс. Ми радо прийняли їх. І приймаємо щороку. А минулого року волонтерів було понад 400», - розповів Степан Сохнацький, директор Жовківського держлісгоспу.

«Ми з волонтерами сьогодні висадили дерева, практично, у всіх лісництвах Жовківського лісгоспу. Такі акції відбуваються водночас по всій Львівщині і всій Україні. Це дуже добра ініціатива, яка згуртовує на усіх заради збереження довкілля не тільки регіону, а й цілої планети, бо ж відомо, що ліси є її легенями», - сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, який сам взяв участь у висадці дерев на Жовківщині.

Посадці лісових культур передує проєкт, який складає лісничий. Садять саме ті породи, які в нашому регіоні є найбільш поширені та легко приживаються. Саджанці у держлісгоспі вирощують самі.

Відповідно до правил висадки лісових культур, на гектар мають висадити 7 тисяч саджанців. Разом з усіма в Жовківському районі висаджували дерева Народний депутат Ростислав Тістик та члени львівського Ротарі-клубу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: