Японія надасть Україні експериментальні пігулки для лікування коронавірусу

630_360_1585734426-565
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Японія незабаром надасть Україні понад 12 тисяч пігулок експериментального лікарського засобу Favipiravir (Avigan), розробленого для лікування COVID-19.

Про це посол Японії в Україні Такаші Кураі розповів в інтерв'ю для "Укрінформ".

“Ми дуже тішимося тим, що Кабмін нарешті прийняв офіційне рішення щодо отримання препаратів, які мають загальну назву фавіпіравір. Японська сторона була готова вже пів року тому, тож ми зможемо надіслати їх до України найближчим часом, як тільки буде відповідне доручення уряду України для посольства в Токіо та відбудеться обмін необхідними документами з МЗС Японії”, - розповів Кураі.

За його словами, Україні буде надано 12 200 таблеток.

“У порівнянні з іншими країнами, які звернулися по препарат, це багато. І я сердечно молюся, щоб коронавірусна епідемія в Україні якомога скоріше завершилася”, - зазначив посол.

Водночас він наголосив, що фавіпіравір у Японії ще офіційно не визнано ліками проти COVID-19, але він вже довів свою ефективність проти грипу нового типу, і може бути ефективним у лікуванні коронавірусу.

“Ми безкоштовно надаємо фавіпіравір країнам, які готові разом проводити це клінічне випробування й надавати нам його результати… Ми вирішили надати його на прохання України, але не змушуємо брати участь у клінічному випробуванні. Ми поважаємо рішення України, тому просто чекали на її остаточний висновок”, - підсумував дипломат.

Як повідомляє ТСН, в Україні з метою вивчення ефективності застосування препаратів при лікуванні пацієнтів із COVID-19 проводяться клінічні випробування чотирьох лікарських засобів.

"Зараз у нас зареєстровано чотири клінічних випробування за чотирма лікарськими засобами: це АМІЗОН, Аміксин, Корвітин і Біовен. Вони всі проходять стадію клінічних випробувань і це досить серйозний механізм", - сказав очільник МОЗ Максим Степанов.

Він зазначив, що деякі перебувають вже практично на завершальних стадіях.

"Відразу після завершення, після отримання цієї інформації, будуть зроблені відповідні висновки щодо ефективності цих лікарських засобів", - додав Степанов.

Всі ці препарати є вітчизняного виробництва, уточнили в пресслужбі відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: