На Львівщині зростає заповненість лікарень хворими на коронавірус

813e86c-498e2a2-1
Фото: відкриті дджерела (ілюстративне)

На Львівщині другий тиждень поспіль відзначається негативна динаміка щодо захворюваності на коронавірус, зокрема, зростає заповненість ліжок у лікарнях.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«У нас, на жаль, уже другий тиждень  відзначається негативна динаміка щодо захворюваності. Станом на сьогодні це - 1 550 хворих, що становить 55,2 % зайнятості ліжкової мережі. У реанімаційному відділенні знаходиться 124 пацієнти, на апаратах ШВЛ – 37 пацієнтів.

У нас є об’єктивні дані, які свідчать про явний приріст хворих на коронавірус. Ми провели вересень у звичайному режимі, працювали всі заклади і в людей була велика кількість контактів. Це призвело до погіршення епідситуації»,-  розповів Орест Чемерис.

За його словами, найбільш заповненими медичними закладами є Центр легеневого здоров’я – 170 пацієнтів, Львівська обласна інфекційна лікарня - 182 пацієнти, Лікарня швидкої медичної допомоги – 215 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – 170 пацієнтів.

«Серед лікарень в районах області найбільше завантаженою є Стебницька лікарня - 96 пацієнтів. Також 112 пацієнтів перебувають Стрийській міській клінічній лікарні»,-  додав Орест Чемерис.

За його словами, наразі система охорони здоров'я області, попри напружену ситуацію, справляється з викликами.

«Ситуацію можна охарактеризувати як напружену, але це є навантаження, з яким ми справляємося. На жаль, тенденції, які ми спостерігаємо, є негативними. У нас є і приріст активних хворих, також збільшується кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. Станом на зараз ми насамперед працюємо над розширенням ліжкової мережі у тих закладах, які уже залучені для лікування хворих на коронавірус», - наголосив Орест Чемерис.

За його словами, станом на сьогодні у Львівському обласному центрі немає залишків проб для проведення ПЛР-тестувань. Всі зразки, які надходять на дослідження, опрацьовуються вчасно.

«Зокрема, за останню добу проведено понад тисячу тестувань методом ПЛР, а також приблизно пів тисячі досліджень методом ІФА», - розповів директор департаменту.

За даними ЛОДА, з 1040 ПЛР-тестувань, у 289 мешканців Львівщини результати підтвердили наявність коронавірусної інфекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: