У МОЗ назвали причини погіршення ситуації з коронавірусом в Україні

ляшко5

Зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом пов'язано з циркуляцією віруса і його циклічністю. Для боротьби з ситуацією потрібно дотримуватися санітарних вимог.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, - пише РБК-Україна.

Він зазначив, що ситауция в Україні схожа з європейськими країнами.

«Ми зараз спостерігаємо значне збільшення кількості хворих коронавірусом і це в першу чергу через циркуляцію і циклічность самого вірусу. Зараз ми можемо спостерігати зростання захворюваності на прикладі цілого ряду країн в Європі. В Італії, Франції, Іспанії, Нідерландах, Словаччині вже введені протиепідемічні обмеження для стабілізації ситуації», - заявив Ляшко.

Він також закликав дотримуватися всіх вимог, прописаних МОЗ, інакше ситуація буде погіршуватися і далі.

«В Україні зараз діє адаптивний карантин, в рамках якого регіони поділяються на карантинні зони за рівнем поширення COVID-19. Є чітко прописані протиепідемічні норми, яких слід дотримуватися кожному. Тому, закликаю кожного користуватися засобами індивідуального захисту: носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, використовуйте антисептики. Адже, якщо ми не будемо дотримуватися елементарних правил запобігання коронавірусу, то кількість хворих буде стрімко зростати», - підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, вранці у вівторок в Україні виявили 5469 нових випадків коронавірусу. Найбільше заражень в Києві, Харківській, Полтавській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: