Ексочільнику податкової оголосили підозру через оборудки на 2 мільярди

a3a4af8-f2ccb97-c702934-verlanov-ep
Фото: ЕП

Заступник генпрокурора повідомив про підозру колишньому голові Державної податкової служби Сергію Верланову у зловживанні владою та службовим становищем, через яке бюджет недоотримав понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

У повідомленні йдеться про те, що досудове розслідування встановило: колишній голова Державної прикордонної служби незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 мільярди 246 мільйонів гривень.

«На підставі ухваленого документа Офіс великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни», – зазначають у Офісі генпрокурора.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 364 КК України.

Верланов прокоментував рішення прокурорів у фейсбуці, назвавши звинувачення безпідставним, а підозру – «політично вмотивованою». За його словами, він дізнався про оголошення підозри з новин.

«На жаль, в Офісі генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необґрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою «АрселорМіттал», – написав він.

Експосадовець, пообіцяв захищати себе та реформи, заради яких прийшов на державну службу.

Нагадаємо, 24 квітня 2020 року уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова. Згодом він заявив, що через звільнення подав позов проти Кабінету міністрів та Державної податкової служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: