В Україні створили роботу групу, яка регулюватиме співпрацю з МВФ

мвф

Кабінет Міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив у середу, 21 жовтня.

Відповідна міжвідомча робоча група – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабміну, який утворений з метою виконання зобов’язань України в рамках програми Stand-by.

Її очолив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

До складу групи зі сторони Мінфіну також увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов’язки заступника голови групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співробітництва з МВФуправління міжнародного співробітництва Міністерства фінансів Дмитро Манцуров як секретар робочої групи.

До кінця 2020 року Україна розраховує отримати $700 млн від МВФ замість двох траншів.

«Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми Stand-by. Відповідно до графіку, в червні було затверджено плани по скороченню NPL державних банків.

Також в червні було спрощено процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС та Держмитслужби в якості єдиної юридичної особи. НКРЕКП було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи», – повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: