За 15 тисяч хворих на COVID-19 на день ми можемо ввести локдаун, - Зеленський

зел7

Жорсткий карантин в Україні, так званий локдаун, можуть ввести в Україні, якщо щоденно будуть підтверджувати 15 тисяч нових випадків коронавірусу. За такої кількості хворих може не вистачити лікарів та лікарняних ліжок.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба.

«Місяць тому ми вважали, що за 9,5 тисяч захворілих на день наша медицина зупиниться - не буде вистачати ліжок в інфекційних лікарнях та медиків... На сьогодні міністр (охорони здоров'я - ред.) Степанов правий, що за 15 тисяч ми можемо ввести локдаун», - наголосив він.

За словами Зеленського, зараз кількість медиків, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів та залучення інтернів і студентів.

Нагадаємо, напередодні телеканал «1+1» опублікував уривок інтерв'ю Володимира Зеленського, в якому йшлося про те, що жорсткий карантин в Україні не будуть вводити, попри щоденне підтвердження 6-7 тисяч хворих на коронавірус.

За декілька днів до цього Зеленський попереджав, що Україна може повернутися до жорсткого карантину за щоденного підтвердження 9,5 тисячі випадків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: