Чи всі медустанови отримали кошти для обіцяних надбавок медикам

лікарні
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що всі медичні заклади країни отримали кошти для виплати надбавок медпрацівникам з 1 вересня.

Про це він заявив на онлайнбрифінгу 23 жовтня.

«На сьогоднішній день всі заклади охорони здоров’я отримали кошти для виплати надбавок. Це більше 1 млрд 270 млн 589 тис. грн за вересень і 1 млрд 179 млн 527 тис. грн за жовтень, і триває перерахування грошей за жовтень, щоб не було ніякої затримки з виплати надбавок», – заявив він.

З 1 вересня лікарям мають виплачувати надбавки до зарплат у розмірі 70% від посадового окладу, медсестрам – 50% від мінімальної зарплати, молодшому медичному персоналу – 25% від мінімальної зарплати.

На виплати надбавок Міністерству охорони здоров’я було виділено з держбюджету майже 6 млрд грн.

У разі, якщо у державній лікарні вимагають оплатити лікування від COVID-19, треба звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров’я України.
Національна служба здоров’я пропонує підвищити ставку сімейним лікарям за обслуговування одного пацієнта, з яким підписана декларація, до 710 гривень. З початку цього року чисельність українців, які підписали декларації, зросла на 1,5 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: