Помер професор Франкового вишу Степан Стойко

-1-e1597290691605
Фото: ТРИБУНА

У четвер, 22 жовтня, не стало професора Географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Стойка Степана Михайловича.

Про це повідомили на офіційній сторінці факультету у соцмережі Facebook.

У березні нинішнього року чоловікові виповнилось сто років.

"«З глибоким сумом повідомляємо про смерть нашого Вчителя – професора Стойка Степана Михайловича – видатного науковця та педагога, знаного в  Україні та Європі. Сторічний життєвий шлях і багатогранна діяльність Степана Михайловича є прикладом мудрості та невичерпної енергії, величі та, водночас, скромності, неймовірної працьовитості, любові до природи, людей та життя», - йдеться у повідомленні.

«Я зробив все, що міг для збереження природи», – сказав Степан Михайлович у своєму інтерв’ю з нагоди 100-річного ювілею.

Нагадаємо, Степан Стойко народився 14 березня 1920 року у родині священника в с. Кричево, нині Тячівського району Закарпатської області України.

Він був головним науковим співробітник Інституту екології Карпат НАН України, доктором біологічних наук, професором, почесний доктор Зволенського технічного університету та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності ДСНС України, дійсний член УЛАН, почесний член Українського ботанічного товариства, дійсний член Наукового товариства імені Шевченка, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

У 1994 йому присвоїли почесне звання doctor honoris causa за дослідження лісових екосистем Карпат та наукові праці в галузі охорони природи Вчена рада Зволенського технічного університету.

Окрім цього, Степан Стойко нагороджений трьома медалями — золотою медаллю Міністерства охорони середовища і водних ресурсів Польщі, імені Петера Й. Ленне Фундації імені Й. В. Гете та срібною Зволенського технічного університету.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: