Рахункова палата провела перший в історії незалежної України аудит Верховної Ради

вру11
Фото ілюстративне

Рахункова палата завершила перший за всю історію незалежності України аудит Верховної Ради.

Як повідомила пресслужба з посиланням на голову Рахункової палати Валерія Пацкана, звіт про результати аудиту був затверджений на засіданні відомства.

«Це перший аудит в історії – Верховна Рада не перевірялася жодного разу за часи незалежності нашої держави. Ми охопили 7 років – 2013-2019 роки, щоб не було упередженості. Перевірили, наскільки ефективно використовувалися бюджетні кошти і як проводилося управління державним майном Апаратом Верховної Ради», – наводяться в повідомленні слова Пацкана.

Він зазначив, що аудит проводили 5 членів Рахункової палати, і в умовах коронавірусу проводити аудит було надзвичайно важко.

«Недоліки, порушення і правові прогалини, звичайно, є, і на них Апарату Верховної Ради потрібно буде звернути увагу. І ми вже побачили готовність оперативно їх усувати», – цитує пресслужба очыльника відомства.

Згідно з результатами аудиту, за 2013-2019 роки Апаратом Верховної Ради України, Управлінням справами Апарату Верховної Ради, а також підприємствами, установами та організаціями їхньої сфери управління було використано 7,7 млрд грн коштів державного бюджету та майже 114 млн грн коштів місцевих бюджетів.

Зазначається, що основна частина коштів, використаних за ці 7 років, пішла на здійснення законотворчої діяльності парламенту (51%), обслуговування та організаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення парламенту (44%), фінансову підтримку санаторно-курортного комплексу, висвітлення діяльності парламенту через ЗМІ, розвиток електронного урядування (5%).

Водночас, Апарат Верховної Ради не повною мірою забезпечив продуктивне, результативне та економне використання бюджетних коштів, а також ухвалення законних та своєчасних управлінських рішень при управлінні коштами бюджету та державним майном.

Аудитори відзначають, що в 2014-2017 роках кошториси Верховної Ради України не затверджувалися, а на 2013 і 2019 роки були затверджені з порушенням термінів. Звіти про виконання кошторисів Верховної Ради України не розглядалися парламентом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: