В Україні дозволили працювати кінотеатрам у «червоній» карантинній зоні

кіно 2
Фото ілюстративне

Українські кінотеатри працюватимуть навіть у «червоній» зоні карантину.

Відповідне рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ і НС з ініціативи Міністерства культури України в понеділок, 26 жовтня, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Для цього кінотеатри мають виконувати низку вимог. Зокрема, глядачі повинні бути у масках, приміщення залі повинні добре провітрюватися. Розсадка глядачів має здійснюватися через одне крісло, а загальна кількість глядачів у заді повинна становити не більше, аніж 50%.

Зараз Міністерство культури та інформаційної політики вивчає та аналізує ситуацію щодо подальшої роботи закладів культури в «червоних» зонах. У першу чергу, серед них - театри та музеї.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Новий розподіл набув чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 р.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у Сокальському районі з обмеженнями, передбаченими пунктом 15  постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

До «помаранчевої» зони увійшли: міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець, Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидічівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський, Яворівський райони області.

Нагадаємо, якщо у населеному пункті встановлено «червоний» рівень карантину, робота громадського транспорту забороняється: дозвіл мають приватні службові перевізники (у випадку дотримання норм карантинних обмежень) та ті, хто матиме спеціальний дозвіл, окрім цього, відбуватиметься лише висадка пасажирів у місцях, де оголошено червоний рівень небезпеки щодо залізничних перевезень повз область.

У місті не може йтись про роботу розважальних атракцій чи закладів харчування. Фактично, всі можливості місця анульовують попередньо до 1 вересня. Це стосується закладів громадського харчування, будинків культури, бібліотек, ТРЦ, побутовим магазинам, окрім маркетів із товарами першої необхідності тощо.

До слова, адаптивний карантин в Україні триватиме до 1 січня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: