Чому дітям у Львові бракує місць у дитсадках

садок
Фото (ілюстративне), з архіву

У Львові станом на зараз у черзі на зарахування до комунальних дитсадків зареєстровано понад 9 тисяч дітей. Торік кількість була меншою приблизно на тисячу осіб.

Про це повідомила головна освітянка міста Зоряна Довганик, передає пресслужба мерії.

Вона зазначила, що зараз у місті є ще 300 вільних місць в міських закладах дошкільної освіти.

«Інформацію про вільні місця батьки можуть знайти на сайті управління освіти ЛМР або на його сторінці у Facebook. Вони можуть звернутися в управління, щоб подати документи у заклад, який їм найбільше підходить, який, наприклад, знаходиться поруч з роботою, тощо. На жаль, не завжди є можливість забезпечити дітей дошкільною освітою поруч з їх місцем проживання», - каже зоряна Довганик.

Окрім цього, як пояснює освітянка, цього року приблизно 700 дітей 6-річного віку не випустились із дитсадків. Така ситуація склалась через пандемію коронавірусу, — батьки побоялись віддавати дітей до школи та захотіли залишили їх ще на рік в садочках.

Ще однією проблемою є те, що львівських закладів дошкільної освіти приймають не лише місцевих дітей.

«Також раніше в нас в положенні було передбачено, що ми приймаємо до садочків дітей, які є мешканцями міста Львова, то цього року ситуація змінилась. Зараз через створення Львівської ОТГ до нас приєднуються діти із сусідніх населених пунктів. Ті діти, які були зареєстровані в нашій електронній черзі, потрапили у першій хвилі до ЗДО», - каже Зоряна Довганик.

Окрім цього, батьки не завжди офіційно реєструють дітей у тих місцях, де вони по факту проживають.

« Нам іноді складно зорієнтуватись щодо кількості дітей, яка проживає в тому чи іншому районі і потребує дошкільної освіти. До прикладу, в районі Малогосківської зареєстровано 100 маленьких дітей, а насправді їх є понад 300. Якби батьки реєстрували дітей там, де вони проживають, ми б розуміли реальну ситуацію, де потрібно збільшувати кількість садочків та груп в тому чи іншому районі», — пояснює головна освітянка Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: