Мінветеранів створило концепцію позитивного образу ветерана війни: про що йдеться

ветерани

Міністерство у справах ветеранів розробило концепцію формування позитивного образу ветерана війни в суспільстві і виставляє її на обговорення.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Міністерство у справах ветеранів України пропонує для громадського обговорення Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції формування та підтримки позитивного образу ветерана війни в суспільстві», - йдеться у повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою, незважаючи на неоціненний внесок українських захисників, у суспільстві формується упереджено-негативне ставлення до ветеранів війни через висвітлення насамперед їхніх негативних вчинків і замовчування позитивних подій.

«Результатом цих процесів є дистанціювання суспільства від ветеранів війни та інколи проявлення зневаги до них. Ці негативні явища підкріплюються заходами інформаційної агресії проти України та її захисників.

Відчуття упередженого, несправедливого ставлення до них суспільства, що формується у ветеранів війни, перешкоджає їх реінтеграції до мирного життя, створює умови для поглиблення їхніх проблем і перешкоджає державі в реалізації ефективної державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, зокрема, при забезпеченні їх психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці», - відзначають у документі.

Там зазначають, що зауваження і пропозиції до проєкту розпорядження від фізичних та юридичних осіб, інститутів громадянського суспільства приймаються до 5 листопада 2020 року у письмовому та/або електронному вигляді на адресу Міністерства у справах ветеранів України: провулок Музейний, 12,  м. Київ, 01001, е-mail: [email protected].

За впровадження проєкту відповідає Вікторія Сісецька (конт. тел. (044) 278 55 77).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: