На Львівщині за добу - понад 100 викликів швидкої до хворих на коронавірус

кисень

За минулу добу на Львівщині зафіксовано понад 100 викликів швидкої до хворих з підозрою на коронвірус.

За минулу добу на Львівщині зафіксовано понад 100 викликів швидкої до хворих з підозрою на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА  Орест Чемерис.

«Раніше кількість таких випадків становила в середньому 70», - розповів Орест Черемис.

За його словами заповненість ліжок у лікарнях складає 57,2%.

«Від завтрашнього дня розпочинає роботу Перемишлянська центральна районна лікарня, де розгорнуто 70 ліжок. Тобто загалом мережа буде становити 2975 ліжок. З них 56% обладнані кисневими системами. Пневмонії, викликані ковідом – це важкі форми, які потребують кисневої підтримки. Забезпечення ліжок киснем наразі пріоритет нашої роботи. На забезпечення лікарень кисневою мережею виділено державну субвенцію, ці кошти уже надходять на території. Поставлено завдання МОЗ, щоб цей показник був не нижче 80%, але ми дали доручення, щоб забезпечити ліжка киснем на 100%», - розповів Орест Чемерис.

Також, відзавтра, 5-та міська клінічна лікарня починає приймати пацієнтів із підозрою на Covid-19 та пацієнтів із підтвердженим коронавірусом.

«Там завершили роботу із облаштування кисневою мережею та є додаткових 80 ліжок, 60 з яких обладнанні кисневими точками», - додав Орест Чемерис.

За його словами у стаціонарах області перебувають 1663 хворих, з них 138 перебувають у реанімаційних відділеннях, 36 – на апаратах ШВЛ. За попередню добу у стаціонари поступило 138 пацієнтів. Найбйльш завантеженою є лікарня швидкої допомоги, де перебувають 238 пацієнетів. Крім цього, 173 пацієнти перебувають у Львівській обласній інфекційній лікарні, 194 - у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, 167 - в Центрі легеневого здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: