Ощадбанк подовжив дію платіжних карток переселенців до 2021 року

3b20984d219bd95554dda46668ecd780 (1)
Фото: delo.ua

Дія карток Ощадбанку, держателями яких є внутрішньо переміщені особи, і вони обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», пролонговано до 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Якщо термін дії карток закінчується під час карантину, вони не будуть блокуватися до 1 січня 2021 року.

«Завдяки консолідованій роботі й розумінню Ощадбанку стосовно необхідності захисту прав наших громадян з тимчасово окупованих територій, ми змогли знайти спільне рішення і подовжити дію карток, аби люди не стали заручниками ситуації через карантин і тимчасові обмеження, які спричинив covid-19», – повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук.

Крім акцій і послуг конкретних українських банків, згідно зі ст. 2 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» банки не повинні нараховувати пеню і штрафи на основну суму заборгованості за кредитними зобов'язаннями громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території АТО або які переселилися з неї в період проведення антитерористичних операцій.

Для цього банки повинні встановити місце проживання фізособи на підставі раніше поданих клієнтом офіційних документів або належним чином посвідчених копій. Отримані дані банки повинні зіставити з Переліком населених пунктів, на території яких проводилася АТО, затвердженим розпорядженням КМУ.

У роз'ясненнях Національного банку йдеться про те, що банки не повинні вимагати додаткових документів, таких як сертифікат про форс-мажорні обставини Торгово-промислової палати, і ця норма повинна виконуватися всіма українськими банками.

Ця норма також стосується пені і штрафів на основну суму заборгованості за кредитними зобов'язаннями і жодним чином не звільняє громадян від погашення основної суми заборгованості.

Нагадаємо, станом на 26 жовтня 2020 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 458 288 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим, повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: