У Мінекономіки підрахували, в яку суму обходяться безвідсоткові кредити для аграріїв

IMG_5880
Фото з архіву.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України профінансувало безвідсоткові кредити в розмірі до 500 тис. грн для аграріїв на загальну суму майже 32 млн грн.

Про це повідомив заступник міністра Тарас Висоцький на власній сторінці у Facebook.

«Профінансовані заявки подані фермерами України на отримання безвідсоткових кредитів в розмірі до 500 тис. грн, які були прийняті за результатами розгляду комісії. Для нас критично важливо забезпечити доступне фінансування для українських фермерів. Програма, яка дає можливість отримати безвідсоткового кредиту терміном на 5 років, є надзвичайно важливою», – ідеться в повідомленні.

Зокрема, за програмою надання кредитів через Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд) виплачено 28,24 млн грн, за програмою здешевлення кредитів для фермерів – 3,57 млн грн.

На програму державної підтримки АПК у держбюджеті-2020 закладено 4 мільярди гривень, а також додаткові 240 мільйонів гривень на створення фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі.

З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень – на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання, 1 мільярд гривень – на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень на садівництво та фермерство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: