В Україні готують четверте видання Червоної книги

1495271320-8495
Фото: УНІАН

Міністерство довкілля та природних ресурсів України готує четверте видання Червоної книги України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«У Міндовкілля проводиться робота з підготовки четвертої редакції видання Червоної книги України. Наразі Міністерство отримало результати наукових досліджень погоджені Національною комісією з питань Червоної книги щодо переліку видів тварин, рослин та грибів, які можуть бути включені або виключені з Червоної книги», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на основі цього готуються до затвердження оновлені списки рослинного та тваринного світу, що будуть занесені до четвертого видання.

Так, відповідно до законодавства, пропозиції щодо включення або виключення можуть вносити науково-дослідні установи, державні та громадські організації, а також окремі фахівці та вчені.

Нагадуємо, перевидання Червоної та Зеленої книг в Україні відтермінували, оскільки кошти, які скерували на реалізацію цього проєкту, спрямували на боротьбу з пандемією COVID-19 в державі.

До слова, Червона книга України — основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання.

Сюди заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України, в межах її територіальних вод, континентального шельфу та виняткової (морської) економічної зони, і знаходяться під загрозою зникнення. Занесені до Червоної книги України види тварин і рослин підлягають особливій охороні на всій території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: