З початку року в Україні 486 неповнолітніх осіб отримали право на шлюб

шлюб

Згідно із законодавством України, важливою умовою для реєстрації шлюбу є досягнення особами, які бажають одружитися, шлюбного віку – 18 років. Однак Закон передбачає й можливість одруження у більш ранньому віці – з 16 років.

Такі неповнолітні особи можуть одружитися за умови надання їм судом права на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає їхнім інтересам. Рішення суду в таких випадках є єдиною законною підставою такого шлюбу, - повідомляють у Міністерстві юстиції України.

«Протягом січня-вересня 2020 року в Україні 486 неповнолітніх осіб за рішенням суду отримали право на шлюб. З них 472 жінки та 14 чоловіків. У міській місцевості право на шлюб отримали 210 осіб, у сільській – 276. Загалом же за 9 місяців 2020 року органами державної реєстрації актів цивільного стану проведено державну реєстрацію 126 443 шлюбів», – про це повідомила заступниця Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Про підстави для надання неповнолітнім права на шлюб, а також які ще документи необхідні для його державної реєстрації – читайте у лінку: https://bit.ly/3kyBCDP

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: