22 амбулаторії у п'яти районах Львівщини отримали телемедичне обладнання (фото)

123113600_1509486419252534_5228931491291542696_n
Фото: Юрій Холод // Facebook

Перші комплекти телемедичного обладнання отримали 22 амбулаторії у Пустомитівському, Миколаївському, Самбірському, Стрийському та Перемишлянському районах.

Про це повідомив заступник очільника Львівської ОДА Юрій Холод у Facebook.

Він зазначив, щона закупівлю 254 комплектів для сільських амбулаторій Львівщини передбачено 25 мільйонів 146 тисяч гривень субвенції з державного бюджету. Аби кожна амбулаторія отримала свій, має бути 10% співфінансування із місцевих бюджетів. Це приблизно 11 тисяч за комплект, який загалом коштує 106 тисяч гривень.

«У комплекті: портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних», - написав Холод.

Він додає: телемедицина — це напрям медицини, який нам вкрай потрібен, особливо, в сільській місцевості. Серед іншого, вона передбачає швидкий обмін інформацією між самими лікарями первинної і вторинної ланки. Так, зараз уже консультації в форматі «лікар — лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.

Власне, за словами Юрія Холода, комплекти для телеметрії та телемедичного консультування отримали ті медичні заклади, для яких місцева влада передбачила таке співфінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: