Оприлюднили рейтинг ОТГ Львівщини: Славська залишається найзаможнішою

отг славськ

У Департаменті фінансів Львівської ОДА оприлюднили аналіз окремих показників фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад області за 9 місяців поточного року.

Впродовж січня-вересня 2020 року надходження до загального фонду бюджетів ОТГ (без урахування міжбюджетних трансфертів) становили 1, 03 млрд грн, - повідомляють у Департаменті.

«Хочемо відзначити, що на окремі показники нашого рейтингу цьогорічна пандемія не мала суттєвого впливу. Про що свідчить те, що позиції найзаможніших вдалося зберегти Славській, Солонківській, Давидівській, Кам’янка-Бузькій, Підберізцівській, Зимноводівській, Мурованській, Великолюбінській громадам і не залишали своїх позицій аутсайдерів – Міженецька, Воле-Баранецька, Луківська, Бабинська, Вільшаницька, Щирецька ОТГ.

Впевнено «тримає» свої лідерські позиції (у сьогоднішньому рейтингу) - Славська громада, де дохід на одного мешканця становить 13 496,6 грн, що є вищим у 4,4 раза від середнього показника усіх ОТГ області (3024,1 грн/меш). У п’ятірку також потрапили Солонківська – 7222,9 грн/меш, Давидівська – 5174,9 грн/меш, Підберізцівська ОТГ – 4803,5 грн/меш, Волицька ОТГ – 4718 грн/меш. Попри це 25 ОТГ із 40 мають забезпеченість на одного мешканця власними доходами нище від середнього показника усіх ОТГ області.

Що стосується співвідношення обсягу всіх видатків до кількості мешканців відповідної ОТГ, то цей показник в абсолютних величинах суттєво різниться між територіями – від 3647,1 грн на одного мешканця у Новоміській ОТГ до 14885,7 грн на одного мешканця у Славській ОТГ. Середній в ОТГ – 5912,3 грн.

У бюджетах 5 громад ще не повністю ліквідовано дефіцит на оплату праці працівників бюджетної сфери. Станом на 1 жовтня незабезпеченість фондом оплати праці до місячного фонду оплати праці в цих бюджетах становить: Нижанковицькій – 97,8%, Рудківській – 35,7%, Вільшаницькій – 25,3 %, Радехівській - 20,1%, Лопатинській – 8,3 %. Тому вкотре закликаємо у найкоротші терміни реалізувати заплановані заходи та забезпечити своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати в бюджетній сфері.

На другому місці Дублянська ОТГ, у якої найвищий показник капітальних видатків і видатків розвитку, а також найменша частка видатків на утримання апарату до загального фінансового ресурсу громади – 16,8% (середній показник по усіх ОТГ 25,6 %)»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: