Степанов розповів, кого безкоштовно вакцинуватимуть проти грипу

вакцина

Вітчизняні заклади охорони здоров'я отримають 40 тисяч безкоштовних доз вакцин проти грипу. Держкоштом вакцинуватимуть людей із груп ризику - йдеться, зокрема, про медпрацівників.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу в середу, 28 жовтня.

«У бюджеті передбачені відповідні кошти, і ми зараз закуповуємо вакцини проти грипу для того, щоб провести імунізацію осіб з груп ризику, зокрема наших медичних працівників, які в тому числі працюють з хворими на COVID-19», - сказав Степанов.

За його словами, до Україну буде поставлено більше 650 тисяч доз вакцини проти грипу. Перші її партії уже отримують аптечні мережі та лікарні.

«Міністерство охорони здоров’я під час підготовки до епідсезону домовлялося з виробниками вакцин щодо збільшення кількості доз. Тому цьогоріч світові виробники планують поставити в Україну більше 650 тисяч доз», - підкреслив очільник МОЗ.

Зокрема, в Україну завозяться вакцини «Ваксигрип Тетра» виробника «Санофі», вакцини «Джісі Флю» виробника «Грін Кросс Корпорейшн» (Південна Корея) та вакцини виробника «Абботт Біолоджікалз Б.В.» (Нідерланди). Імпортери обіцяють здійснити поставки протягом жовтня-листопада.

Зазначимо, минулого року в Україні проти грипу вакцинувалося 238 079 осіб - це 0,6% населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: