Керівницю товариства «Світанок» позбавили статусу закордонного українця за антиукраїнську діяльність

ukrayina-ta-latviya-spivpracyuvatimut-v-oblasti-apk-8345
Фото (ілюстративне). джерело: Агрополіт

Очільницю товариства «Світанок» у місті Лієпая, що в Литві Ларису Давиденко, яка, зокрема, просувала ідеологів «руського міру», позбавлено статусу закордонного українця.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Латвії.

«Рішенням Національної комісії України з питань закордонних українців від 27.10.2020 р. керівника товариства «Світанок», (м. Лієпая) Ларису Давиденко було позбавлено статусу закордонного українця за діяльність, яка суперечить національним, у т.ч. безпековим, інтересам Української Держави. Таким чином, посвідчення закордонного українця Л. Давиденко, на підставі якого вона отримала безкоштовну багаторазову візу на в’їзд в Україну, є недійсним і підлягає поверненню до Посольства України в Латвії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у посольстві, Давиденко «відверто симпатизує проросійським силам в Латвії, систематично відвідує заходи, організовані російськими дипломатичними установами, активно і публічно просуває постулати ідеологів "руського міру", які стали її глибоким внутрішнім переконанням».

Також 26 липня нинішньго року Давиденко брала участь у заходах, які проводились Генеральним консульством РФ у місті Лієпая з нагоди відзначення дня Військово-морських сил Росії, тобто «прославляє збройні сили країни-агресора, які забезпечують окупацію українських територій та вбивства тих українців, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України» - і це не перший захід, організований країною-агресором, що відвідала жінка.

«Натомість, жодного разу Л. Давиденко, керівник т.зв. українського товариства м.Лієпая, не відвідувала заходів, організованих Посольством України, зокрема пов’язаних з прийомом на реабілітацію українських поранених військовослужбовців, колишніх політв’язнів Кремля тощо. Про рішення Національної комісії щодо позбавлення Л.Давиденко статусу закордонного українця повідомлено компетентні органи України, зокрема Державну прикордонну службу України», - додають у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: