Поліція почне штрафувати власників «єврономерів»

єврономери
Фото ілюстративне

У середу, 28 жовтня, Кабінет Міністрів України погодив проєкт постанови, який дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації.

Про це повідомляє депутат від «Слуги народу» Євген Брагар на власній сторінці у Facebook.

Відтепер поліція буде виявляти транспортні засоби, тимчасово ввезені на територію України більше як на 30 днів, а також вживати проти них відповідні заходи.

«При тому варто зазначити, що в грудні 2019 року було підписано меморандум між Авто Євро Силою та міністром МВС щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення», – пише Брагар.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано ряд законопроєктів, які дозволили б людям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто.

«Я вважаю, що необхідно прийняти бодай один із запропонованих законопроєктів. Мені не важливо, хто буде автором — я чи інший суб’єкт законодавчої ініціативи, головне, аби для українців автомобіль перестав бути предметом розкоші, а став засобом для пересування», – наголосив депутат.

Кодексом про адміністративні правопорушення поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України, та за керування автомобілем з іноземними номерними знаками іншою особою, ніж та, що ввезла автомобіль на територію України.

Відтак, штраф складає 8 500 тис. та виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. На перший раз автомобіль не вилучається.

Натомість якщо порушення вчинено цим же водієм повторно впродовж року, то штраф сягне вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування строком на 1 рік та з оплатним вилученням авто чи без такого. За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки. До вирішення справи у суді автомобіль затримується на штрафмайданчику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: