Скасування безвіз: в уряді запевняють, що рішення КСУ нічого не змінить

1445338577-5801-evrosoyuz

Віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обіцяє, що в українців безвізовий режим з Євросоюзом не заберуть, попри рішення Конституційного суду.

Відповідну заяву вона зробила в четвер, 29 жовтня, повідомляє урядовий портал.

«Безвізу з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і водночас позбавити українців безвізу. Запевняю, їм це не вдасться», — зазначила Стефанішина.

Окрім цього, за її словами, таке рішення Конституційного суду викликає «питання і обурення», а також свідчить, що це «ще один сигнал, що реформа судової гілки влади має бути доведена до логічного завершення».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо: після рішення КСУ, який скасував значну частину антикорупційного законодавства, в ЄС неофіційно зробили заяву стосовно призупинення безвізу з Україною.

До слова, у вересні нинішнього року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що безвізовому режиму України з Європейським Союзом нічого не загрожує, а також запевнив, що наразі ведуться перемовини, аби врегулювати цю ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: